Wel of niet een abonnement van XS4ALL?

XS4ALL biedt zowel internet, telefonie en televisie voor hun klanten aan. XS4ALL is als sinds 1998 onderdeel van KPN en maakt dus ook gebruik van het snelle en betrouwbare netwerk van KPN. XS4ALL staat er vooral om bekend dat ze erg snel en betrouwbaar internet hebben. Er zijn slechts twee verschillende tv abonnementen beschikbaar en drie verschillende internet abonnementen. Hierdoor is de keuze voor de klanten zeer beperkt ten opzichte van de mogelijkheden die de concurrenten aanbieden. Het aantal zenders in de pakketten zijn wel normaal tot hoog, behalve ten opzicht van CanalDigitaal die veruit de meeste tv zenders aanbiedt.

Wat biedt XS4ALL voor de klanten

Het vast bellen kost bij XS4ALL altijd een vast maandbedrag, terwijl dit bij veel concurrenten gratis is. Bij het goedkoopste abonnement dient er ook nog per gebelde minuut te worden betaald, waardoor dit toch wat duurder is dan bij de rest. Verder biedt XS4ALL ook een aantal alles-in-1 pakketten aan. De klant krijgt dan internet, interactieve tv en vast bellen voor een vrij duur maandabonnement. Er is geen mogelijkheid om enkel digitale televisie te nemen, waardoor mensen die hier geen behoefte aan hebben meer betalen dan eigenlijk nodig is. Al met zijn de mogelijkheden bij XS4ALL toch beperkter als je dit vergelijkt met veel andere aanbieders, terwijl dit toch niet zo zou moeten zijn gezien de prijs.

XS4ALL maakt gebruik van het glasvezel netwerk, waardoor de internet snelheden erg hoog zullen zijn. Je bent er dus afhankelijk van dat er een glasvezel netwerk in je buurt ligt. Is deze nog niet aangelegd, dan is het helaas niet mogelijk om interactieve tv van XS4ALL te ontvangen en dien je een basis abonnement af te sluiten.

Online tv kijken niet mogelijk

Online tv kijken is bij XS4ALL helaas niet mogelijk. De aanbieder heeft geen mogelijkheid voor de klant om middels een website of app overal tv te kunnen kijken. Waar dat dit tegenwoordig steeds populairder wordt bestaat er de kans dat mensen hierdoor voor een andere aanbieder kiezen. Indien je dit dus niet belangrijk vindt zit je bij XS4ALL vooral goed voor razendsnel internet en de standaard tv zenders.

Terug naar overzicht