KPN

KPN, consequent op de 2e plaats

KPN is de grootste concurrent van Ziggo, welke weer de grootste aanbieder in Nederland is. KPN is een aanbieder van tv, internet en televisie. Klanten kunnen er voor kiezen om de zaken apart af te nemen, of in de vorm van een alles-in-1 pakket, welke dan in verhouding goedkoper is. Opmerkelijk is dat televisie bij KPN altijd interactief is en er dus geen standaard digitale televisie abonnementen meer af te sluiten zijn. Voor mensen die hier geen behoefte aan hebben kan dit vervelend zijn, aangezien ze dan wellicht betalen voor zaken die ze helemaal niet gebruiken. KPN biedt verschillende extra's voor klanten om zo de abonnementen meer aantrekkelijk te maken. Een voorbeeld van wat KPN al regelmatig aanbiedt is een gratis Spotify account bij een bepaald abonnement of een gratis zenderpakket als je het meest uitgebreide abonnement aanschaft.

KPN bestaat al sinds halverwege de 19e eeuw, toen het is opgericht door de overheid en deel uitmaakte van het ministerie van financiën. In september 2006 werden de allerlaatste aandelen van de overheid in KPN verkocht, waardoor deze er officieel geen zeggenschap meer in had. Het bedrijf is de een na grootste aanbieder in ons land en blijft jaarlijks nog steeds groeien in aantal klanten.

Genieten van tv wanneer je maar wilt: online tv kijken

Online tv kijken kan bij KPN onder de naam Play. Iedereen die interactieve tv van KPN besteld kan gebruik maken van dit programma, waarmee vrijwel alle tv zenders te bekijken zijn op je telefoon, tablet of laptop. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid om tv zenders terug te kijken en om in te plannen dat bepaalde zender worden opgenomen. Iedereen die een interactieve tv abonnement heeft kan inloggen op de applicatie van KPN en zo direct online tv kijken. Hier zitten dus geen extra kosten aan verbonden, alleen moet je wel opletten dat je niet teveel kijkt terwijl je op je databundel aan het streamen bent, want dit kost namelijk erg veel internet. Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van wifi als je online tv gaat kijken.

Terug naar overzicht