HBO stopt ermee

HBO Nederland haalt de stekker eruit

De tv zenders van HBO zullen vanaf 2017 niet meer beschikbaar zijn in Nederland. Per 1 januari 2017 wordt de stekker eruit getrokken en zullen ook alle abonnementen die mensen op de zenders hebben automatisch ophouden te bestaan. Waarom hiervoor gekozen is wordt niet naar de klant gecommuniceerd. Het is onduidelijk of de zenders simpelweg niet rendabel genoeg waren, maar het lijkt erop dat er een samenwerking wordt aangegaan die financieel gunstiger zal zijn voor HBO. HBO Nederland heeft namelijk besloten om een samenwerking met Ziggo aan te gaan. Dit is tot stand gekomen doordat het moederbedrijf van Ziggo deels eigenaar is van HBO Nederland. Hierdoor wordt er een exclusieve licentie aan Ziggo gegeven, waardoor klanten van bijvoorbeeld KPN of Tele2 op geen enkele manier meer naar HBO kunnen kijken.

Hoe kan ik alsnog HBO kijken in Nederland?

HBO is verantwoordelijk voor bekende series zoals: Game Of Thrones, Boardwalk Empire, Silicon Valley, True Detective, The Wire en nog vele andere. Nu zijn deze series gelukkig niet volledig buiten je bereik vanaf 1 januari 2017. Zoals al genoemd wordt er een samenwerking aangegaan met Ziggo maar de exacte details waren nog onduidelijk, tot Ziggo nu zelf ook duidelijk heeft gegeven.

HBO zal niet meer los te bestellen zijn, maar alleen nog via het Ziggo Movies & Series XL pakket. Voorheen was dit het TV Royaal pakket, maar vanaf 2017 wordt dit pakket dus uitgebreid met de zender van HBO en wordt de naam veranderd. Tevens wordt het pakket ook €2,- duurder, namelijk van €9,95 naar €11,95 per maand. Mensen die nu een abonnement op HBO Nederland hebben dienen zelf te kiezen of ze deze na de overstap nog steeds willen ontvangen. Dit wordt niet automatisch gedaan, simpelweg omdat het nu om een ander pakket draait en dus ook om andere kosten en alle bijkomende tv zenders die mensen met allen HBO dus eerst niet kregen.

Terug naar overzicht