CanalDigitaal

Tv kijken via satelliet met CanalDigitaal

CanalDigitaal is een aanbieder van digitale en interactieve tv in onder andere Nederland. Er zijn voor digitale tv vijf abonnementsvormen te krijgen, namelijk BasisHD, FamilieHD, EntertainmentHD, TopHD en TopHB Brits. Het duurste abonnement is standaard interactief en bij de andere abonnementen bestaat hier de mogelijkheid om dit er extra aan toe te voegen. Internet en telefonie is niet mogelijk via CanalDigitaal zelf, maar wel via online.nl, een provider die onderdeel is van de moederorganisatie genaamd M7 Group. Op de website is hier echter niets over te vinden omdat die niet onder dezelfde naam genoemd worden.

Een voordeel ten opzichte van de andere aanbieders is dat de televisie in dit geval via de schotel ontvangen wordt en er dus veel meer zenders worden ontvangen dan bij kabel televisie. Klanten kunnen rekenen op allerlei buitenlandse zenders en is dus vooral voor mensen die hier echt liefhebber van zijn erg interessant. Het aanbod van zenders ligt dus een stuk hoger dan bij de concurrerende aanbieders. Echter is het totale aanbod voor de klanten een stuk minder uitgebreid, aangezien deze geen gebruik kunnen maken van internet of telefonie via CanalDigitaal.

Online tv kijken waar je maar wilt

CanalDigitaal heeft een app ontwikkeld waarmee de klanten ook middels telefoon of tablet online tv kunnen kijken. Gebruikers kunnen met deze app ook hun tv-ontvanger bedienen en programma's naar andere televisies sturen. Op de computer of laptop wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Silverlight, waardoor het niet mogelijk is om dit met bijvoorbeeld Google Chrome te bekijken, maar wel met Firefox. Dit betekend ook dat het voor besturingssystemen als Linux niet mogelijk is om online tv te kijken, aangezien deze Microsoft Silverlight niet kunnen ondersteunen.

Terug naar overzicht