Amazon Prime

Komt Amazon Prime naar Nederland?

Amazon Prime is een zeer uitgebreide streamingdienst van het Amerikaanse megabedrijf Amazon. In het NTR programma College Tour maakte de directeur van RTL bekend dat ze al af en toe in de knoop zijn gekomen bij het aanschaffen van rechten, omdat Amazon Prime hier ook mee bezig was. RTL is de eigenaar van de Nederlandse streamingdienst Videoland. De dienst van Amazon is momenteel beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar dus nog niet in Nederland. Het is nog niet officieel bevestigd vanuit Amazon, maar ook tv zender SBS bevestigd dat Amazon bezig is met de aankoop van verschillende rechten.

Welke films en series allemaal zijn aangekocht en welke nog gaan volgen is onduidelijk. Ook is het nog onduidelijk wanneer de dienst van Amazon in Nederland beschikbaar zal zijn en wat deze moet gaan kosten. Als de dienst live gaat is het in ieder geval zeker dat dit een enorme concurrent gaat worden voor streamingdiensten zoals Netflix en Videoland. Niet alleen is Amazon Prime interessant voor de streaming, maar ook voor de vele extra's die je krijgt als je klant bent. Echter is ook hierover nog onduidelijkheid of het alleen om de streaming gaat of ook over alle bijkomende extra's.

Veel meer dan alleen streaming

Leden van Amazon Prime krijgen toegang tot een uitgebreide bibliotheek met series, films en documentaires. In verhouding tot grote streamingdiensten Netflix en Hulu is dit aanbod echter wat beperkter, zoals Amazon dit zelf aangeeft. Tevens krijg je toegang tot meer dan een miljoen nummers met Amazon Prime Music. Ook dit is een leuke extra, maar is veel minder uitgebreid dan het aanbod op bijvoorbeeld Spotify. Waar de dienst zich echt mee onderscheid zijn alle extra's die veel verder gaan dan alleen streaming en vooral gunstig zijn voor mensen die regelmatig iets bij Amazon aanschaffen.

Een voordeel wat Amazon Prime biedt is dat de leden gratis verzending krijgen bij de aanschaf van producten bij Amazon. Ook kun je zonder limiet foto's opslaan in de cloud. Verder krijgen leden regelmatig korting op verschillende producten en kun je elke maand gratis een e-book downloaden. Ook krijgen leden in sommige gevallen exclusieve toegang tot bepaalde producten op Amazon, zoals bijvoorbeeld populaire videogames. Mensen die geen lid zijn kunnen deze producten dus niet aanschaffen. Er is ook een speciale dag, waarop Amazon voor de normale gebruiker niet beschikbaar is en alleen open is voor Amazon Prime leden. Gedurende de hele dag worden allerlei aanbieding aangeboden die dus alleen beschikbaar zijn voor de leden.

Terug naar overzicht